HSB BRF Gräsö

Ny belysning på parkeringsplatsen.

  • Gräsö_new_1
Gräsö_new_1

Bostadsrättsföreningen HSB BRF Gräsö i Farsta var inte nöjda med belysningen på sin parkeringsplats. På mörka höstkvällar kunde man knappt se handtagen på bilarna. Armaturerna utgjordes av klassiska rundstrålande armaturer med en 100 W kvicksilver ljuskälla, samt tre stycken strålkastare med rörelsesensor. Bostadsrättsföreningen önskade en modern armatur med låga ägarkostnader som dessutom har bra ljusspridning eftersom det är relativt långt mellan belysningsstolparna.

Valet föll på 10 stycken ”TERRA” med 26 W. De ersätter både de gamla 10 rundtstrålande armaturerna och de tre strålkastarna. TERRA ger ett väsentligt mycket bättre ljus än de gamla rundstrålande, samtidigt som ljusspridningen blir bredare och jämnare tack vare den speciella linsen. Detta leder till att strålkastarna inte längre behövs. TERRA är dessutom underhållsfri, håller i i över 25 år och har en låg energiförbrukning, vilket sammantaget leder till låga ägarkostnader.

I bildspelet ovan syns en före och en efter bild. Bilderna är tagna från samma plats med samma kamera och kamerainställning.